0

15 woningen De Boustien, Zwaagwesteinde/De Westereen

Na een bouwtijd van achttien weken zijn zes eengezins- en negen één- en tweepersoonswoningen in de Westereen op de voormalige locatie van cbs De Boustien opgeleverd. Alle onderhoudsarme woningen hebben een energiezuinig karakter. De vloeren, gevels en daken zijn goed geïsoleerd, voorzien van HR++ glas en zonnepanelen.

Voor mensen bouwen
Thús Wonen heeft voor alle toekomstige bewoners een kijkmoment georganiseerd. Zo konden mensen hun woning bekijken en opmeten voor de stoffering en inrichting. Wij hebben tekst en uitleg gegeven over de toegepaste installaties, inclusief gebruiksadviezen. Naderhand hebben de bewoners al deze informatie en adviezen in een overzichtelijke map ontvangen.

Uitvoering en oplevering
In januari hebben we extreem veel neerslag gehad. Daardoor was er stagnatie ontstaan in het buitengevelmetselwerk. Door onze procesaansturing en prefab bouwsystematiek konden we het metselwerk en de afbouw combineren en de stagnatie oplossen. Vorige week is het project binnen planning en budget opgeleverd.

100% bouwen
Ook het werken met vaste ketenpartners is een groot voordeel. We kunnen voortborduren op een goed doordachte basis, zodat we slimmer, efficiënter en goedkoper kunnen bouwen. We werken gestroomlijnd en met een strakke planning. Door van tevoren goed met elkaar te communiceren en heldere afspraken te maken, zorgen we dat alle partijen weten wat ze moeten doen. De samenwerking met Thús Wonen verloopt bijzonder plezierig. Met onze transparante manier van werken creëren we onderling vertrouwen en tillen we elkaar naar een hoger niveau.