18 aardschokkend stevige woningen in het bevingsgebied

 

Wonen in en om de noordelijkere regionen van het land kan nogal wat uitdagingen en zorgen met zich mee brengen, dat hoeven we anno 2022 natuurlijk niemand meer uit te leggen. En hoezeer we bij Jorritsma Bouw toekomstgerichte en duurzame bouwoplossingen hoog in het vaandel hebben staan is een bouwproject in het aardbevingsgebied er natuurlijk niet eentje die je even kopieert en plakt uit een eerder project. In Ten Post bouwen we 18 nieuwe woningen die niet alleen energieneutraal zijn, maar slim berekend op de lokale situatie.

 Jan Willem de Bruin, uitvoerder, zet de laatste puntjes op de i met zijn bouwteam in Ten Post: “de woningen die hier eerder stonden zijn gesloopt en we hebben er deze reeks aardbevingsbestendige woningen voor in de plaats gezet.” En om dan gelijk maar helemaal van dat akelige gasgebeuren af te zijn heeft duurzaamheid, uiteraard, ook een passende plek gekregen in de woningen: “De woningen zijn uitgerust met zonnepanelen en een warmtepomp, maar we hebben dus ook de fundering extra verstevigd zodat de toekomstige bewoners geen zorgen hebben van de bevingsproblematiek.”

Jan Willem: “We zijn nu aan het afbouwen. De spackspuiter is bezig, de keukens zitten erin en de laatste tegels worden gezet. Eigenlijk hoeft er dus niet heel veel meer te gebeuren. Mooi op schema!”

De woningen zijn dus van alle gemakken voorzien, tellen twee à drie slaapkamers waarvan er één, voor de senioren onder ons, bij sommige woningen op de begane grond is geplaatst. Jan Willem: “Het is natuurlijk heel mooi dat wij vanuit ons vakgebied een steentje bij kunnen dragen aan wat hier speelt in de regio.”