9

Voor zorginstelling Philadelphia realiseert Jorritsma Bouw in Sneek (Marsdiep) een gebouw met 48 zorgappartementen voor mensen met een verstandelijke beperking. We liggen met de werkzaamheden mooi op schema.

Binnenafbouw
Het casco is overal op hoogte, het dak is zo goed als dicht en ruim de helft van de gevelkozijnen is geplaatst. Ondertussen zijn we gestart met de ruwe binnenafbouw. Daarvoor plaatsen we Ytong separatiepanelen. Dat zijn celbeton scheidingswanden van 60 cm breed en 270 cm hoog. Omdat we de panelen tijdens de ruwbouw al geopperd hebben, levert het transport nu geen problemen op. We rijden elk paneel op een wagentje naar zijn plek en zetten het dan handmatig op zijn plaats. De prefab betontrappen hebben we al in een eerder stadium op hun plek gezet.

Buitenafwerking
Buitenom zijn we begonnen met het metselwerk. We moesten hiermee in verband met de vorst een pauze inlassen. Het plaatsen van de cembrit gevelbeplating kon wel gewoon doorgaan. De installateur legt in deze fase de vloerverwarming aan, zodat na de vorstperiode de cementdekvloeren aangebracht kunnen worden.