Afronding herinrichting Arrivaterrein – Kinderen en bewoners planten ruim 50 bomen

Woensdag 12 maart 2014 is het Nationale Boomplantdag. Kinderen van de basisscholen in Bolsward en bewoners van het nieuwe appartementencomplex De Remise planten vandaag ruim 50 bomen aan de Badweg in Bolsward. Zij doen dit samen met wethouder Gea Akkerman. Het planten van de bomen is de afronding van de herinrichting van het voormalige Arrivaterrein.

Afronding herinrichting Arrivaterrein Het afgelopen jaar is de omgeving enorm veranderd. Op het voormalige Arrivaterrein heeft Jorritsma Bouw uit Bolsward een prachtig appartementencomplex met supermarkt en commerciële ruimten gebouwd. Dit gebouw heeft de naam ‘De Remise’ gekregen. Rond het gebouw heeft Aannemersbedrijf A. Faber BV uit Bolsward de bestrating aangebracht. Daarnaast heeft Faber de parkeerterreinen aan de achterkant van het gebouw aangelegd en de Tramweg, de Badweg en het parkeerterrein voor het zwembad opnieuw ingericht.

Groene omgeving Vorig jaar maart is een aantal bomen aan de Badweg en de Tramweg en op het parkeerterrein voor het zwembad gekapt. Het kappen van de bomen was nodig vanwege de veiligheid en om de herinrichting van het gebied mogelijk te maken.

Met het planten van bomen, struiken, siergrassen en vaste planten ontstaat weer een mooie, groene omgeving. De volgende soorten bomen worden geplant: amberbomen, esdoorn, veldesdoorns en een berk. De verschillende soorten struiken en planten maken er een gevarieerd geheel van.

Nationale boomplantdag: Kiezen voor groen Op 12 maart gaan zo’n 350 gemeenten met ruim 115.000 kinderen in Nederland bomen planten. Het thema van dit jaar is ‘ Kiezen voor Bomen’. Belangrijk, want….de jeugd moet straks ook kunnen leven in een gezonde, groene omgeving.

Het team Beheer Onderhoud Groen van de gemeente Súdwest-Fryslân verzorgt deze Boomfeestdag samen met een groep kinderen van de Sint Maartensschool en de Openbare Basisschool De Blinker in Bolsward.

(tekst: gemeente Súdwest-Fryslân)