9

Afgelopen week was er een bijeenkomst voor de toekomstige bewoners van de 38 all electric appartementen aan de Nachtegaalstraat. Jorritsma Bouw realiseert in opdracht van Accolade dit Design&Build-project samen met Team 4 Architecten, ABT Wassenaar en Comfort Partners. De middag werd uitstekend bezocht: er waren zo’n zestig mensen aanwezig.

Energiezuinig
Het programma duurde van 16.00 tot ongeveer 17.30 uur. Opdrachtgever Accolade ontving de genodigden met koffie en gebak in het gebouw waar ook onze ‘keet’ is ondergebracht, tegenover de nieuwbouw. De installateur gaf hier een korte presentatie over de nieuwe energiezuinige installaties. De energievoorziening in deze all electric (dus gasloze) appartementen wordt duurzaam geregeld middels een warmtepomp en zonnepanelen.

Meten is weten
Het gebouw kent drie verschillende types appartementen. We hadden voor deze middag van elk type een appartement toegankelijk gemaakt voor bezichtiging. Samen met medewerkers van Accolade hebben we de bewoners rondgeleid en hun vragen beantwoord. De huurders in spé waren zeer tevreden over het resultaat. De meesten van hen waren gewapend met een meetlint. Eén bewoonster had zelfs met aan elkaar geplakt krantenpapier de afmetingen van haar bank meegenomen. Zo kon ze ter plekke alvast precies bekijken of deze wel in het appartement zou passen. Meten is weten!