0

Mitsubishi Turbocharger and Engine Europe, Almere

Jorritsma Bouw heeft de bouwplaats voor de in- en uitbreiding van de testafdeling en productieafdeling van Mitsubishi Turbocharger and Engine Europe (MTEE) in Almere ingericht. Dit bedrijf produceert turbo’s voor de Europese automotive-industrie.

Aanbouw
Het bijzondere aan dit project is dat we de nieuwbouw in de bestaande bouw vlechten. We hebben samen met MTEE de plattegronden bestudeerd en advies gegeven over de plaatsing van het staal. In een deel van de bestaande bouw hebben we de staalconstructie en het dak gesloopt. Op dit moment schoren we de staalconstructie opnieuw met staal.

Going concern
Het bedrijf blijft gedurende de werkzaamheden in gebruik. In overleg met de sloper hebben we een sloopplan gemaakt en dit aan MTEE gepresenteerd. MTEE is flexibel in zijn planning en kan zijn proces afstemmen op onze werkzaamheden. De productie en testen kunnen ook ’s avonds en in het weekend uitgevoerd worden. Wij zorgen ervoor dat we gedurende onze werkzaamheden overlast minimaliseren. We plaatsen stofschotten en zagen de vloer in om tijdens het breekwerk trillingen in het gebouw te voorkomen. We maken daarbij eerst zaagsneden die we vervolgens ‘hydrojetten’. Met deze techniek halen we met water het beton bij de wapening weg. Deze wapening blijft bestaan om daar later weer een nieuw deel aan vast te maken. De nieuwbouw wordt op die manier verbonden met de oudbouw. Middels raakvlakkenmanagement en directe communicatie met de mensen op de werkvloer en de planmanager zorgen we voor een vloeiend proces.