9

Aan de Nachtegaalstraat in Drachten realiseert Jorritsma Bouw voor woningcorporatie Accolade 38 energiezuinige all electric appartementen. Op de Dag van de Bouw (zaterdag 2 juni) stellen we het project open voor het publiek.

Bij dit Design & Build project werken we integraal samen met onze bouwpartners en ontzorgen we de opdrachtgever. Wij zagen in dit project een kans om invulling te geven aan duurzaamheid, met een hoog energielabel. Daarnaast hebben we in het voortraject steeds gekeken of we duurzame en onderhoudsarme materialen konden gebruiken. Dit heeft er onder andere toe geleid dat we duurzame kozijnen en houtskeletwanden hebben toegepast.

Afbouwwerkzaamheden
We liggen mooi op schema door binnen- en buitenwerkzaamheden te combineren. Door de werkzaamheden goed af te stemmen zorgen we er samen voor dat alle partijen op tijd en kwalitatief goed werk kunnen leveren. Vanwege weersomstandigheden hebben we onze planning gewijzigd en realiseren we in bouwstromen het metselwerk. Buitenom zijn bijna alle kozijnen geplaatst en is het appartementencomplex deels glasdicht. Binnen zijn de vloerverwarming, liftschacht en trappen gereed en zijn we bezig met de afbouwwerkzaamheden.