0

Uitbreiding fabriek Nestlé, Nunspeet

In Nunspeet realiseert Jorritsma Bouw voor Nestlé een uitbreiding van de fabriek waar hoogwaardige babyvoedingsproducten worden geproduceerd. Het casco voor deze uitbreiding is gereed. De coatingswerkzaamheden aan vloeren, wanden en plafonds zijn grotendeels klaar. De procesinstallaties worden in deze periode ingebouwd door derde partijen die rechtstreeks worden aangestuurd door Nestlé. Wij passen onze planning en werkzaamheden daarop aan, omdat we niet tegelijkertijd in dezelfde ruimte kunnen werken. Op de daken hebben we ondertussen een voorlopige dakafwerking als dampremmende laag aangebracht; het aanbrengen van de definitieve dakbedekking start begin februari.

Pluim voor de strakke wandafwerking
Het Centrum Oppervlakte Techniek (COT) heeft een bezoek aan de bouw gebracht. Het COT is een onafhankelijke onderzoeks- en adviesorganisatie voor de bouw en industrie. Het rapport van het COT was uitermate positief: ‘Deze wanden zien er strak uit, dit zie je niet vaak met cement gebonden werk’. Die strakke wanden hebben we verkregen door een combinatie van product en een heel goede stukadoor. Voor de wandafwerking is een Schönox-product (Sika) gebruikt. Dit werd bij dit project voor het eerst toegepast in Nederland. Het afbouwbedrijf dat voor ons als onderaannemer optreedt (Ter Woerds Afbouw uit Neede), heeft leren werken met het product. Hun vakmanschap zie je terug in de uiterst strakke wanden. Een vlakke wandafwerking in combinatie met de coating zorgt voor de vereiste hygiëne in een fabriek waar voedsel wordt geproduceerd.

De complete terreininrichting komt ook voor onze rekening. In overleg met Nestlé bepalen we het moment dat we daarmee van start gaan.