CSG Augustinuscollege dingt mee naar Energieprijs ondernemend Groningen 2012

Met de Energieprijs Ondernemend Groningen 2012 wil de gemeente ondernemers stimuleren innovatief met energie om te gaan. De mooiste resultaten worden beloond met de prijs. Innovatie en voorbeeldfunctie zijn daarbij belangrijke criteria. De gemeente heeft de ambitie om energieneutraal te worden in 2035.

Voor de nieuwbouwlocatie van de vestiging Diamantlaan heeft CSG Augustinuscollege gekozen voor een duurzaam ontwerp van het schoolgebouw. Er zijn diverse maatregelen getroffen om naast het normale eisenpakket (bouwbesluit) en extra eisen van gemeente nog een stap verder te gaan om het didactisch effect op leerlingen te vergroten en de ambitie om te komen tot een forse energiebesparing. Vernieuwend is; integrale aanpak van het vernieuwen van het VMBO onderwijs in combinatie met huisvesting en de exploitatie en de relatie met de omgeving. Ook slimme keuzes aan het begin van het bouwproces (aluminium kozijnen zijn duurder maar schelen in exploitatie en onderhoud) plus duurzaamheid visueel maken voor leerlingen. Reden genoeg om de nieuwbouw van het CSG Augustinuscollege aan te melden voor deze energieprijs.

Helaas viel het Augustinuscollege niet in de prijzen en uit de 12 inzendingen heeft de jury als winnaar gekozen de Groningse vestiging van IKEA. Bruins Visscher Licht, groothandel in licht, mocht de aanmoedigingsprijs in ontvangst nemen.

De jury onder voorzitterschap van wethouder Ton Schroor bestaat uit; Wim van Gemert, lector Energietransitie aan de Hanzehogeschool en uit Bert Jan Hakvoort, directeur van de Zeevaart- en energieopleiding aan het Noorderpoort College en voorzitter van de Groningen City Club.

Klik hier voor het juryrapport.
Voor korte schets van de twaalf inzendingen, klik hier.
De complete schets van de inzendingen, klik hier (voor CSG Augustinuscollege zie pagina 23)