De 100ste woning van ForMaat is klaar

Met het concept Woning van ForMaat zijn de huizen geschikt voor zowel gezinnen met kinderen als alleenstaanden, ook als iemand minder mobiel is. Bij dit concept zijn er meer keuzemogelijkheden dan alleen de gevelaanzichten en energielasten (EPC). Ook de plattegrondindeling en beukmaten zijn flexibel. Grotere woonkamer of keuken, of een slaapkamer beneden? Dat kan allemaal. Daarbij is de bouwtijd kort: slechts 18 weken voor een huizenblok. Specifiek voor deze locatie hebben we de woningen aangepast aan de wensen van Thús Wonen. Uitgangspunt: maatwerk leveren dat past bij de woonomgeving en bij de behoeften van de opdrachtgever én de toekomstige bewoners.

De vlag kan uit!
Geen feestje zonder muziek en slingers, verzorgd door de medewerkers van Thús Wonen en Jorritsma Bouw. Vervangend wethouder Van Esch deed het woord namens de gemeente Noardeast-Fryslân. Hij was zeer positief over het gasloze bouwen en de toekomstbestendigheid van de woningen. Ze spelen goed in op de ontwikkeling dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen, ook als ze ouder worden en misschien slecht ter been. Directeur-bestuurder Jeannette Dekker van Thús Wonen overhandigde samen met Henk Rozema van Jorritsma bouw aan elke bewoner een vlag. Een cadeau dat de huurders zelf hadden uitgekozen. Wat een feestelijk gezicht was het, toen de vlaggen in de bijbehorende houders waren opgehangen! De honderdste woning kreeg een bijzonder exemplaar: op deze vlag staat het getal 100 afgebeeld. Prachtlocatie dus voor het fotomoment.

De huurders kunnen nu weer wonen in hun vertrouwde omgeving. Benieuwd naar de woonbeleving hebben we de huurder van de honderdste ForMaat-woning mogen interviewen.