9

In de laatste editie van Bouwen in het Noorden staat een mooi artikel over ons project Het Ommeland in Groningen, dat we realiseerden in opdracht van Brivec bv. Hiervoor zijn onze collega Jeroen Hermans, Sjaak van de Witte (Damstra), Tineke Noorman (Noorman Bouw- en milieu-advies) en opdrachtgever Marco van den Hoorn van Brivec geïnterviewd. We hechten veel waarde aan dit citaat van Van Hoorn: “Het hoeft voor ons ook niet zo goedkoop en zo snel mogelijk, we willen best investeren om iets echt moois en toekomstbestendigs neer te zetten. Iets waar we trots op kunnen zijn.”

In de nieuwe all electric wijk aan het Reitdiep in Groningen realiseerden wij voor Brivec bv ‘Het Ommeland’. In bouwteamverband met Onix NL, Goudstikker-De Vries, Noorman Bouw- en milieuadvies, adviesbureau Feijen en Damstra Installatietechniek bouwen wij 64 woningen en 59 appartementen. In deze nieuwbouw wordt een industriële look gecombineerd met de beslotenheid van begijnhofjes. Voor opdrachtgever Brivec was het een logische keuze om Jorritsma Bouw voor dit project te vragen, omdat wij eerder ook “tot volle tevredenheid” de naastgelegen voormalige melkfabriek hebben getransformeerd naar een bedrijfsverzamelgebouw.

De bouw van Het Ommeland is een huzarenstukje geweest: een omvangrijke, complexe bouwplaats op de spreekwoordelijke binnenstedelijke postzegel. Voor ons was dit een heel mooi bouwteamwerk. We zijn er echt trots op dat we dit gezamenlijk tot een succes hebben weten te maken! Lees verder