De 1e paal is
geslagen bij Farm Dairy in Lelystad!

 

Donderdag 12 januari werden in Lelystad de eerste palen geslagen voor de uitbreiding van Farm Dairy. De zuivelverwerker vergroot daar de komende maanden de koelcapaciteit met maar liefst 1200 m2. De nieuwe hal krijgt bovendien een laadkuil voor drie vrachtauto’s. De oplevering staat gepland voor halverwege dit jaar, daarna volgt een tweede fase die net na de zomer van start moet gaan. Dan wordt onder andere gewerkt aan een 3400 m2 grote vulhal/productieruimte.

Algemeen directeur Arend Bouwer van Farm Dairy toonde zich verheugd met de start van de uitbreiding. „Mede hierdoor zijn we in staat om door te groeien naar een jaarlijks volume van 300 miljoen liter op deze locatie in Lelystad.” De dedicated private label leverancier ontwikkelt klantspecifieke en innovatieve concepten en is de grootste private label dagverse zuivel aanbieder. Er wordt geleverd aan zowel AH, Jumbo, Lidl, Aldi, Plus, PicNic als Superunie. In de loop van 2023 worden alleen duurzame melkstromen verwerkt zoals On the way to Planetproof, Beter voor Koe, Boer en Natuur, Beter Leven Keurmerk en biologische melk.

De provincie Flevoland bouwt graag samen met het bedrijfsleven aan projecten waarbij vraagstukken over voedsel, energie, grondstoffen en landbouwtransitie aan de orde zijn. Gedeputeerde Jan Nico Appelman: „Farm Dairy is een prachtig voorbeeld van een bedrijf dat proactief op een aantal transitievraagstukken inspeelt. Het is daarnaast een groeiend en innovatief bedrijf en een pareltje voor Flevoland waarmee de provincie graag samenwerkt.”

Voor Jorritsma Bouw een prachtig project om aan bij te dragen. „Het is een mooie uitdaging om te bouwen op de beschikbare oppervlakte van het bestaande bedrijfsterrein”, zegt projectleider Roelof Bosma van Jorritsma Bouw. „Het vergt een heel goede logistieke planning. We hebben ons materieel nodig, maar de bestaande productieprocessen van Farm Dairy moeten ook gewoon 24 uur per dag doorgaan. Maar door een goede samenwerking, weet ik zeker dat dit helemaal goed gaat komen.”