Projecten

Thomashuis, Munein

De renovatiewerkzaamheden bij het Thomashuis in Munein zijn afgerond. Wij kijken terug op een bijzonder project met een mooi eindresultaat. De voormalig vlasfabriek met een schoorsteen van 20 meter is gerenoveerd. Een markant gebouw met een schoorsteen die machtig boven het gebouw en in de omgeving uit torent.

Bij het voegen van de schoorsteen komen een aantal elementen kijken. Renovatie werk op hoogte vraagt om bijzondere hulpmiddelen en materialen. Vanwege de hoogte en omvang van deze ronde schoorsteen, is het vernieuwen van het bestaande voegwerk lastiger dan het vernieuwen van gevelvoegwerk aan een vlakke gevel. Voor het opnieuw voegen van de schoorsteen zijn de bestaande voegen eerst rondom verwijderd. Hierna zijn de voegen schoongeborsteld en gereinigd, en vervolgens weer opnieuw aangebracht. Tevens is de bovenzijde van de schoorsteen gerepareerd en hersteld.

De schoorsteen en gevels van de voormalige vlasfabriek kunnen er hiermee weer jaren tegenaan. De oorsprong van het Thomashuis in combinatie met het vakmanschap van onze eigen mensen en die door ons hiervoor ingeschakelde derde partijen maakte dit tot een bijzonder project.