Eerste kaas gemaakt in kaasfabriek van A-ware Food Group in Heerenveen

A-ware Food Group heeft woensdag 3 december 2014 in haar Kaasfabriek in Heerenveen de eerste kaas gemaakt. Onder toeziend oog van drie generaties van de familie Anker en familie Bouter, de grondleggers van A-ware Food Group, is de eerste kaas het pekelbad in gegaan. De komende weken worden gebruikt om de processen in de kaasfabriek tot op het laatste detail in te regelen. Vanaf 1 januari 2015 start de kaasfabriek met het verwerken van de melk van de melkveehouders waar zij direct mee samenwerkt.

CEO Jan Anker over de eerste kaas ‘De eerste kaas uit onze kaasfabriek is een mijlpaal in de geschiedenis van de A-ware Food Group en de families Bouter en Anker. Met onze eigen kaasfabriek kunnen we nog beter inspelen op de wensen van onze klanten. De bouw en de start van de zuivelfabriek is volgens COO Klaas de Jong, perfect verlopen. Dankzij ons team van ervaren en enthousiaste collega’s en partners is het project gedurende de afgelopen twee en een half jaar exact volgens planning verlopen. ‘Op 1 januari 2015 kunnen we echt los!’

Ook de bouw en opstart van de naastgelegen ingrediëntenfabriek van Fonterra loopt op planning.

Publicatie vanaf website www.a-warefood.com/nl/