Eerste paal CSG Liudger, locatie De Raai Drachten

Met doffe dreunen werd donderdagmiddag 11 oktober een buis in de grond gewerkt op de bouwplaats aan de Raai te Drachten. Daarmee is de bouw van de nieuwe havo/vwo-locatie van CSG Liudger officieel begonnen.

De eer was aan Luuk Iedema en Tijs Rosema van de leerlingenraad om de openingshandeling te verrichten. Zij zetten de machine aan waarmee de buis de grond in werd geslagen. De komende weken zullen op het bouwterrein 220 palen de grond in geboord worden.

De leerlingenraad was betrokken bij het ontwerp van het nieuwe gebouw, waarin zowel de onder- als de bovenbouw een eigen deel krijgt. Het gebouw krijgt bovendien een technasiumplein met ruimte voor een werkplaats, denktank, scrapheap en een mini-laboratorium. Verder wordt het gebouw onder andere voorzien van een atrium.

In het voorjaar van 2009 gaf de raad groen licht voor de realisatie van het nieuwe gebouw. In juni 2012 is locatie Splitting opgeleverd door Jorritsma Bouw. Eind juli 2012 is de hoofdsloop van start gegaan met het verwijderen van het oude schoolgedeelte van de Raai. Het voorste deel van de Raai, tegenover de Splitting, blijft gehandhaafd en zal volledig worden gerenoveerd. De opleidingen aan locatie de Raai zijn tijdelijk verhuisd naar de Wuiteweg. De nieuwbouw zal naar verwachting in december 2013 gereed zijn.

Bron; www.drachtstercourant.nl
Door Martine van der Linden