Eerste paal geslagen nieuwbouw Centrum voor Kunst en Erfgoed

Op Vrijdag 13 januari om 13.00 uur heeft wethouder mevrouw Anjo van de Ven van Cultuur de eerste paal van de nieuwbouw achter het Centrum voor Kunst en Erfgoed geslagen.

Zij heeft dit gedaan samen met gedeputeerde mevrouw E. Sweet van de provincie Noord-Holland en vertegenwoordigers van het Regionaal Archief en de directeur van woningcorporatie Van Alckmaer mevrouw Elise Hoorn.

Ook afgevaardigden van de ontwerpende en uitvoerende partijen waren aanwezig. De nieuwbouw bestaat uit het depotgebouw van het Regionaal Archief en 19 starterswoningen van woningbouwcorporatie Van Alckmaer.

Wethouder Anjo van de Ven (OPA): “Het Centrum voor Kunst en Erfgoed vormt als ‘Cultuurverzamelgebouw’ een verrijking voor de stad èn regio. De ambachtsschool is een mooi voorbeeld van herbestemming waarin oud en nieuw samenkomen. De nieuwbouw is de laatste fase in de realisering en maakt de Ambachtsschool tot een gebouw om trots op te zijn.”

Als alles volgens planning verloopt, wordt de nieuwbouw, inclusief de woningen, in februari 2013 opgeleverd. De foto’s die bij dit bericht op de website horen zijn gemaakt door Luuk Hageman.

bron; RTV Alkmaar