0

In Oosterwold (gemeente Almere) realiseert Jorritsma Bouw vijfendertig woningen. We bouwen de woningen op een voormalige akker in opdracht van de twee Collectief Particulier Opdrachtgeverschap-besturen (CPO) Eco Meerhof en Eco Boomhof. Installatiebedrijf Van Seggeren Techniek draagt zorg voor het installatiewerk. We leveren de eerste vijftien woningen eind van dit jaar op.

Verschillende woningen
De grootste uitdaging van dit project is dat iedere koper een aparte aannemersovereenkomst heeft getekend. We hebben dus vijfendertig verschillende opdrachtgevers, met ieder zijn eigen wensen. De verschillen beginnen al bij de fundering; iedere woning heeft zijn eigen plattegrond en een aantal woningen heeft een extra verdieping. We hebben twee uitvoerders op dit project gezet om de kwaliteit te waarborgen. Zij zijn continu alert en zorgen ervoor dat iedere leverancier en tekenaar op de hoogte is van de verschillen in de woningen. Voordat we beginnen met de afbouw lopen we gezamenlijk de bouw over om te controleren of alles klopt. Deze laatste check doen we bij iedere woning.

Bewonerscommunicatie
We nemen de kopers mee in het bouwproces. We hebben een kopersbegeleidster ingezet die de communicatie naar de bewoners regelt. Zij is verantwoordelijk voor de nieuwsbrieven en is aanwezig bij alle kopersbijeenkomsten.

In overleg met de uitvoering en afhankelijk van de fase van de bouw komen de bewoners regelmatig kijken op de bouw om de voortgang van hun huis te volgen.

Energieneutraal
Alle 35 woningen zijn nagenoeg energieneutraal en worden voorzien van zonnepanelen. Zij krijgen geen rioolaansluiting. Het afvalwater komt terecht in een vat, waar het met behulp van bacteriƫn biologisch wordt afgebroken. Ook in de fundering is al rekening gehouden met duurzame materialen: we maken gebruik van comfortpalen. Dit zijn prefab heipalen die al tijdens het maakproces zijn voorzien van een warmtewisselaar. Daarmee is aardwarmte te gebruiken zonder dat daar apart voor geboord hoeft te worden.