Elfstedenhal Leeuwarden – Eerste paal

Op vrijdag 24 oktober is de eerste paal van de Elfstedenhal geslagen. Bij dit bijzondere moment waren Wethouder Andries Ekhart en  Hans Konst Gedeputeerde van de Provincie Fryslân aanwezig.

Onder toeziend oog van vele genodigden sloegen George Schweigmann (90 jaar) en Jelmer Tasma (4 jaar) de eerste paal. Een bijzondere samenstelling van een ervaren en een jonge schaatser. George Schweigmann is een schaatser die vanaf 1942 acht achtereenvolgende Elfstedentochten heeft uitgereden. Jelmer Tasma is een beginnend schaatsertje die misschien ook ooit wel een Elfstedentocht kan rijden, maar in ieder geval zijn rondjes kan maken in de nieuwe Elfstedenhal.

Naast het slaan van de eerste paal was er nog een hoogtepunt en werd het logo voor de nieuwe 400 meter baan gepresenteerd. Het logo heeft in de kleuren, vormen en letters een bijzondere betekenis. De sfeer van de oude IJshal Leeuwarden wordt voortgezet in de nieuwe Elfstedenhal. Hoe dit logo tot stand is gekomen leest u op de website www.elfstedenhal.nl

nieuwe logo 400 meter baan Elfstedenhal Leeuwarden

In september 2015 start het nieuwe schaatsseizoen, dan moet de bouw van de Elfstedenhal klaar zijn. Tot die tijd zal er hard worden gewerkt aan het realiseren van de Elfstedenhal door de bouwcombinatie Elfstedenhal v.o.f. Deze wordt gevormd door Bouwgroep Dijkstra Draisma en Jorritsma Bouw.