9

Bij Jorritsma Bouw doen we er alles aan om overlast zoveel mogelijk te beperken. Dat doen we bij nieuwbouw, maar zeker ook bij grootonderhouds- en verduurzamingsprojecten. We weten dat het al veel scheelt als we de bewoners goed en op tijd informeren. We leggen stuclopers, dekken meubilair af en laten de woning aan het eind van de werkdag netjes achter. En in samenspraak met de opdrachtgever zorgen we voor rustruimtes. Hier kunnen bewoners – op afspraak – terecht tijdens werkzaamheden waarbij wij overlast voor de bewoners voorzien.

Toch zijn er momenten dat sommige bewoners even, soms heel acuut, een time out nodig hebben. Speciaal voor die momenten hebben we sinds kort een mobiele huiskamer beschikbaar. Deze staat nu aan de Worp Tjaardastraat in Sneek. Hier voeren we in het kader van de ketensamenwerking met Elkien onderhoudswerkzaamheden uit. Bewoners kunnen hier in huiselijke sfeer een poosje aan alle hectiek ontsnappen.

Mobiele huiskamer
Als ketenpartner van woningcorporatie Elkien nemen we het groot onderhoud en de verduurzaming van bestaande corporatiewoningen in het zuidwestelijke deel van Fryslân voor onze rekening. Bij het project aan de Worp Tjaardastraat in Sneek waren al rustwoningen beschikbaar voor de bewoners. Daar kunnen ze dan desgewenst verblijven op de tijden die we voor hen hadden ingepland.

In de mobiele huiskamer kunnen de bewoners terecht zonder afspraak, op momenten dat zij daar behoefte aan hebben. In deze speciaal ingerichte unit kunnen bewoners – jong en oud, met en zonder kinderen – tijdens onze werktijden een tijdje op adem komen. Ze kunnen er in alle rust hun krantje of een tijdschrift lezen, gezellig een bakje koffie drinken, bijkletsen met de buren als die er toevallig ook zijn. Zodat ze daarna weer met een opgeruimd gevoel naar huis kunnen.

Onze mobiele huiskamer reist met ons mee. Als we klaar zijn in de Worp Tjaardastraat, gaat hij op transport naar het volgende project aan de Potterzijlstraat/Kaatsland. Ook hier zijn de bewoners van harte welkom om spontaan een uurtje rust te komen pakken.