Onderhoud & Beheer

Jorritsma Bouw is een betrouwbare en servicegerichte partner als het gaat om het organiseren en uitvoeren van onderhoud en beheer van uw gebouw(en). We werken proactief en kunnen u adviseren over het onderhoud van uw vastgoed. We doen dat voor particulieren, maar vooral voor zakelijke partners. Van industrie tot zorginstelling en alles wat daartussen zit.

Als eigenaar van vastgoed doet u er alles aan om de waarde van uw investering zo lang mogelijk te behouden. Dat is alleen mogelijk door zorgvuldig onderhoud en beheer. U kunt Jorritsma Bouw vragen om samen met u een onderhoudsplan op te stellen. Dat kan een plan voor de korte termijn zijn of een meerjarenonderhoudsplan (MJOP). We rekenen verschillende scenario’s door en komen zo gezamenlijk tot de beste keuze. Wij werken volgens de RGS-methodiek (Resultaatgericht Samenwerken).

Resultaatgericht Samenwerken (RGS)
Voor de opdrachtgever heeft RGS als voordeel dat je ‘meer met minder’ kunt realiseren. We sturen op kosten en kwaliteit en er is beter grip op het proces. Ook het schrijven van diverse scenario’s en het maken van weloverwogen keuzes hoort hierbij. De communicatie berust op een transparante en open omgang met opdrachtgever, partners en onderaannemers. Steeds vaker maken we daarbij gebruik van de digitale app ED Controls. Hiermee kunnen we actiepunten goed inzichtelijk maken. Als ergens iets moet gebeuren, maken we een foto en leggen we de positie vast op de plattegrond. De foto gaat met een bericht naar de partij die het af moet handelen. Deze meldt op zijn beurt wanneer een punt is afgehandeld. Zo weet iedereen precies wat er wáár moet gebeuren en heeft ook de opdrachtgever inzicht in het proces.

Veiligheid en kwaliteit
Jorritsma Bouw is in het bezit van een aantal relevante certificaten. Daarmee laten wij zien dat we veilig werken en kwaliteit kunnen garanderen. Dat doen we steeds met oog voor het milieu. Zo leveren we een toekomstbestendige bijdrage aan het onderhoud van uw vastgoed.

 24/7 servicedienst
Er kan schade aan een (woon)gebouw ontstaan. Bijvoorbeeld door brand, noodweer, een aardbeving of iets anders. Soms is de schade dusdanig, dat snel herstel – al is het eerst tijdelijk – gewenst is. Voor die gevallen heeft Jorritsma Bouw zijn eigen servicedienst. Deze is 24/7 telefonisch bereikbaar. We nemen desgewenst ook de administratieve verplichtingen over die het onderhoud nu eenmaal met zich meebrengt. Dat doen we onder andere voor woningcorporaties, zorginstellingen, scholen en vastgoedbeheerders.

Planmatig of projectmatig (preventief) onderhoud
Bij planmatig onderhoud en woningverbetering gaat het om maatwerk dat wij altijd in overleg met de opdrachtgever plannen en uitvoeren. Preventief onderhoud is uiteindelijk voordeliger dan herstel in geval van achterstallig onderhoud. Jorritsma Bouw kan adviseren over materiaalgebruik en de bijbehorende kosten, ook bezien over een lange periode. We zorgen ervoor dat eigenaren en gebruikers blijvend plezier van hun gebouw/woning hebben.

Woningverbetering, renovatie, groot onderhoud
Minder bestedingsruimte of de wil om te ‘consuminderen’ kunnen redenen zijn om niet te kiezen voor nieuwbouw. Door renovatie of (groot) onderhoud kan een woning zo weer dertig jaar of langer mee. En voor aanzienlijk minder geld heb je hetzelfde comfort als bij nieuwbouw. Jorritsma Bouw heeft specialisten die planmatig of incidenteel een woning, een school of een zorgcomplex kunnen aanpassen aan alle moderne eisen. Een gebouw houdt daardoor ook de komende decennia zijn marktwaarde. Voor vastgoedbezitters én particulieren een interessant alternatief voor nieuwbouw. Vraag Jorritsma Bouw om advies om te weten wat voor úw situatie de meest geschikte aanpak is.