0

Op woensdag zijn de 19 huurwoningen in Kollum die we gebouwd hebben voor Thús Wonen, officieel geopend. Samen met de nieuwe huurders, omwonenden, gemeente Noardeast-Fryslân en Thús Wonen hebben we een klein feestje gevierd. Onder het genot van een kop snert en muziek van de Kollumer zanger Johnny de Vries zijn de nieuwe huurders aan de Julianastraat en Bernhardlaan welkom geheten. Zij kunnen nu verhuizen naar hun nieuwe, gasloze levensloopwoning. Wij wensen hen allemaal heel veel woonplezier in hun moderne energiezuinige woningen!

De nieuwe bewoners werden tijdens de officiële opening verrast met een cadeau namens Thús Wonen en onszelf. Als nieuwste bewoners in deze nieuwe wijk kunnen ze vanaf nu de vlag uithangen bij alle feestelijke gelegenheden die nog volgen.

Samen kun je wat bereiken
Wethouder Engbert van Esch benadrukte tijdens de officiële openingshandeling dat Kollum als kerndorp binnen de gemeente Noardeast-Fryslân met tal van voorzieningen een regionale functie heeft. “Kollum is een mooie stabiele kern waarin de gemeente veel geïnvesteerd heeft in het wonen, werken en onderwijs.” Van Esch roemde de goede samenwerking met alle partijen. “De gemeente kan het niet alleen en ook Thús Wonen kan het niet alleen en als we samenwerken en dan ook nog eens volop medewerking krijgen van de inwoners, kun je samen wat bereiken.”

Directeur-bestuurder van Thús Wonen, Jeannette Dekker, memoreerde dat met de oplevering van de 19 woningen aan de Julianastraat en Bernhardlaan een ingrijpend herstructureringsproces in Kollum-Zuid is afgerond. “In dit prachtige deel van Kollum ontstaat een mooie gemêleerde wijk, waar het fijn wonen is. En laat dat nou precies de belangrijkste doelstelling van Thús Wonen zijn: het zorgen voor een plek waar je fijn kunt wonen, ook als je een beperkt inkomen hebt.”