0
  • Stichting KwadrantGroep
  • WONEN
  • Nieuwbouw
  • Leeuwarden

Jorritsma Bouw realiseert voor zorgorganisatie Palet, ressorterend onder Stichting KwadrantGroep, het woon- en behandelcentrum Parkhoven. De nieuwbouw in de wijk Achter de Hoven in Leeuwarden biedt hoofdzakelijk ruimte aan dementerenden. Door flexibel te plannen liggen we goed op schema.

Behoefte van bewoners
In het ontwerp van het gebouw is rekening gehouden met de behoefte van de bewoners. Elke ruimte onderscheidt zich met een eigen kleur om de herkenbaarheid te optimaliseren. De badkamers zijn ingericht voor mindervaliden. We realiseren in totaal 66 slaapgedeeltes met elk een eigen badkamer. Per 12 tot 14 slaapgedeeltes is er een gezamenlijke eetruimte en woonkamer.

Hoogste punt
Het grootste gedeelte van het gebouw telt één bouwlaag. Van het bouwdeel dat uit twee lagen bestaat is inmiddels het hoogste punt bereikt. We bouwen traditioneel, met kalksteenelementen en bakstenen gevels. De constructie bestaat voornamelijk uit houtskeletbouw en staalconstructies.

Luchtdicht bouwen
We bouwen luchtdicht door prefab elementen te voorzien van folies. Zo is het gebouw optimaal geïsoleerd en blijft het tochtvrij. Om een constante temperatuur te bevorderen plaatsen we zonwerend glas. Daarnaast voorzien we het gebouw van zonnepanelen en een warmteterugwininstallatie.

  • Stichting KwadrantGroep
  • WONEN
  • Nieuwbouw
  • Leeuwarden