Golden Best Practice award 2019

We waren genomineerd voor de Golden Best Practice award 2019! Onze inzending ging over de beperking van risico’s van graafschade met behulp van een bodemscanner. Daarmee waren we een van de zes bedrijven die kans maken op deze award. Deze prijs is in het leven geroepen door CASOS/NAM, met als doel kennis over veilig werken te delen.

De Golden Best Practice award wordt toegekend aan het bedrijf dat – volgens de vakjury – de meest slimme oplossing aandraagt om de veiligheid in het werk te verhogen. De jury hanteert daarbij criteria als toepasbaarheid, innovatie en eenvoud. Ons idee is om voorafgaand aan graafwerkzaamheden een bodemscan te doen, ingezet op basis van ground penetrating radar. Deze scan geeft indicaties voor kabels en leidingen, maar maakt ook oude heipalen en fundaties inzichtelijk. Vervolgens kunnen gericht proefsleuven worden gegraven. Het is een methode die de kans op graafschade aanzienlijk beperkt. De apparatuur voor deze scan is al op de markt, maar nog erg onbekend. Samen met Roelofs Wegenbouw en Infrafocus hebben we deze methode onlangs succesvol toegepast. (zie ook: https://casos.nl/jorritsma-beperking-risicos-graafschade-m-b-v-bodemscanner/)

Tijdens het CASOS Leadership Dinner werd de award uitgereikt. De winnaar Venko ontvangde een mooi geldbedrag. Om in te zetten en het idee te realiseren, of te gebruiken voor een ander initiatief dat de veiligheid verbetert. Het mooie is dat iedereen kan profiteren van de ingezonden best practices. Van harte gefeliciteerd met het behalen van deze prestigieuze prijs Venko.