Het centrumplan Nije Gast in Grootegast officieel geopend

GROOTEGAST – Het centrumplan Nije Gast in Grootegast is vrijdag 9 september onder grote belangstelling officieel geopend.

Na 1,5 jaar bouwen, maar na in totaal ruim tien jaar voorbereiding, is het nieuwe centrum van Grootegast – de Nije Gast – nu klaar. Het centrumplan bevat naast winkels en de bibliotheek ook huur- en koopappartementen. Tegelijk werd ook de omgeving, Hoofdstraat, Marktplein en omgeving, flink verbeterd.

Voorzitter Janneke Bos van Dorpsbelangen Grootegast en wethouder Harmke van der Sluis (links op de foto) namen het geschenk van Dorpsbelangen formeel ‘in ontvangst’. Het betreft een kunstwerk van Wim Huiting, bestaande uit ijzeren figuren die aan de hand van personen in een soort levensboom de ontwikkeling van bevolking en dorp symboliseren. Aansluitend werden luchtballonnen uit een immense ‘luchtige’ taart vrijgelaten.

  

Janneke Bos toonde zich verheugd met de ingrijpende verbetering van het dorpshart. “We zijn als Dorpsbelangen vanaf het begin betrokken geweest bij de plannen. Grootegast is een dorp waar je je leven lang wilt blijven wonen. Met het geschenk willen we ook een kunstobject terugbrengen in het dorp.” Wethouder Van der Sluis blikte tevreden terug op de ontwikkelingsperiode en goede samenwerking tussen alle partijen, ook met de Handelsvereniging Grootegast.

“Grootegast heeft de achterstand om weten te buigen in een voorsprong. Het is een gezamenlijk project geworden, een welgemeend ‘dank u wel’”, sprak ze naar de aanwezigen. In een (nog) leegstaande winkelruimte was een expositie ingericht (op de foto met rechts wethouder Sjabbo Smedes), terwijl ook een modelappartement te bezichtigen was.
bron; www.het-westerkwartier.nl