Het is de Dag van de Stagiair!

Het is de Dag van de Stagiair! Ook bij Jorritsma Bouw zetten we onze stagiairs op deze dag eens extra in het zonnetje. Zij leveren een gewaardeerde bijdrage aan ons bedrijf, maar zijn tegelijkertijd een investering voor onze toekomst. Onze stagiairs krijgen de kans gebruik te maken van de kennis van ervaren medewerkers. Ze werken aan leuke, afwisselende opdrachten. Wat wij heel erg waarderen, is dat zij op hun beurt frisse kennis inbrengen in onze organisatie. De studenten die bij ons hun stage vervullen, ontvangen deze dag een aardigheidje op de locatie waar ze werken. En natuurlijk is er een fotomomentje!

Afwisselende stage
Stagiairs bij Jorritsma Bouw worden begeleid door onze ervaren medewerkers. Wij vinden het belangrijk dat zij afwisselende en zinvolle werkzaamheden doen. Planningen maken, bouwplaatsinrichtingen uitwerken, calculaties en tekenwerk met behulp van Revit uitwerken. We zorgen ervoor dat ze kennis maken met veel aspecten van de bouw. Stagiairs werken aan projecten, krijgen inzicht in hoe het er bij een aannemer aan toe gaat. Ook op het gebied van software en programmatuur. Ze gaan langs bij bouwprojecten en schuiven aan bij bouwvergaderingen, om zo the real feel te krijgen van het beroep waarvoor ze worden opgeleid.

Competenties
We houden veel rekening met wat ze zelf willen leren. Bij de plaatsing houden we rekening met de competenties; niet elke student komt op elke werkplek tot zijn of haar recht. Gezamenlijk maken we een concrete invulling voor wat ze tijdens hun stageperiode gaan doen om hun leerdoelen te halen. Onze stagiairs krijgen de kans om binnen ons bedrijf gebruik te maken van de kennis van ervaren medewerkers. Een van onze stagiaires gaf eens deze tip aan haar opvolgers: ‘Als jij zelf initiatief toont, krijg je bij Jorritsma Bouw de mogelijkheid en de vrijheid om zelf je stage in te delen.’ Dat klopt als een bus: mensen die initiatief durven tonen en willen leren, kunnen rekenen op een fijne stageperiode bij Jorritsma Bouw.