Hoogste punt appartementencomplex De Alkenhorst Alkmaar

Nieuwbouw appartementen met wijksteunpunt loopt voorspoedig

Op donderdag 5 april bereikte de bouw van appartementencomplex De Alkenhorst aan de Jongkindlaan het hoogste punt. Woningcorporatie Habion uit Houten realiseert op de locatie naast woonzorgcentrum De Vleugels 37 huurappartementen. De planontwikkeling gebeurde in nauwe samenwerking met Gemeente Alkmaar en zorgorganisatie De Zorgcirkel. Woonplezier staat in het ontwerp voorop. De appartementen liggen rond een binnentuin en zijn gelijkvloers en comfortabel. Bijzonder is dat op de begane grond van het complex een wijksteunpunt voor welzijn en zorg wordt ingericht. Alle wijkbewoners zijn er straks welkom voor gezelligheid, activiteiten en informatie. Naar verwachting is de nieuwbouw in de herfst van 2012 klaar voor de eerste bewoners en bezoekers.

Comfortabel en veilig wonen

De nieuwe huurappartementen liggen verdeeld over vier woonlagen en zijn ruim. Er zijn drie-, vier- en vijfkamerappartementen in verschillende prijsklassen. De opzet van het gebouw, de indeling van de woningen en de gebruikte materialen zijn gericht op prettig en veilig wonen.

Doelgroep

Twintig appartementen in De Alkenhorst zijn speciaal bedoeld voor senioren die zelfstandig en comfortabel willen wonen. Voor de overige zeventien appartementen geldt bij de toewijzing voorrang voor kandidaten met een zorgindicatie, los van leeftijd. Deze zeventien woningen worden toegewezen op grond van de Huisvestingsverordening van de gemeente Alkmaar. De inschrijfduur als woningzoekende is daarbij ook belangrijk.

Bouwers

Opdrachtgever en eigenaar Habion is een landelijk werkende woningcorporatie gespecialiseerd in woonvormen voor ouderen. Dankzij de samenwerking met Jorritsma Bouw, installateurs Schouten Techniek en Cas Sombroek verloopt de bouw voorspoedig. Ook de zachte winter heeft daaraan bijgedragen.

klik hier voor meer foto’s