9

Aan de Nachtegaalstraat in Drachten realiseert Jorritsma Bouw voor woningcorporatie Accolade 38 energiezuinige appartementen. Bij dit Design & Build project werken we integraal samen met onze bouwpartners en ontzorgen we de opdrachtgever zoveel mogelijk.

Verdiepingen
De basis voor deze woningen wordt gevormd door mortelschroefpalen – deze geven minder trillingen dan heipalen zodat overlast voor de omgeving wordt beperkt. Daarop zijn breedplaatvloeren gelegd. Na plaatsing van installatiewerk en wapening zijn de vloeren afgestort; we hebben inmiddels de derde verdieping bereikt. Aan de hand van een strak leverschema zijn de woningscheidende wanden geplaatst. In de komende periode monteren we de houtskeletbouwelementen op de begane grond.

Strak leverschema
Het gebouw bestaat uit drie verdiepingen. Per verdieping plaatsen we twaalf prefab betonwanden van achttien ton per stuk. We hebben een detailplanning gemaakt die ervoor zorgt dat materiaal en materieel tijdig aanwezig zijn. De leverancier van de prefab betonwanden maakt in overleg met ons van tevoren een transportschema. Door deze goede voorbereiding kunnen we elk half uur een wand plaatsen.

Omgeving
De buurt hebben we voor de start van de bouw middels een brief geïnformeerd over de werkzaamheden. De eigenaar van de naastgelegen bioscoop houden we op de hoogte van de transporten. Hij kan dan tijdig maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat de bioscoop op alle momenten goed toegankelijk blijft.

Snuffelstage
Ons vaste bouwteam is deze week uitgebreid met een leerling van csg Liudger. Hij voert bij ons een snuffelstage uit en leert onder begeleiding van een timmerman een paar kneepjes van het vak.