De jeugd als toekomstige werknemer

Vrijdag 3 november staat Jorritsma Bouw samen met 44 andere regionale bedrijven in Drachten op het evenement ‘Techniek Tastbaar’. Bedrijven uit diverse branches geven een kijk op de techniek van deze tijd en laten de mogelijkheden zien voor een loopbaan in deze branche. Wij zijn een sociaal betrokken bouwer en leveren graag een bijdrage om de jeugd te enthousiasmeren voor technische opleidingen! Dit jaar begon het: de toename van werk in de bouw- en installatiesector waardoor er een te kort is aan goede technische mensen. Wij zijn ons bewust van deze ontwikkeling en zien de noodzaak van het opleiden van nieuwe vakmensen. Daar willen wij een actieve rol in spelen!

Overal is techniek en waar techniek is zijn technici nodig. Wie kiest voor een loopbaan in deze branche heeft grote kans om een baan op eigen niveau en binnen het eigen vakgebied te vinden en kan rekenen op een mooi startsalaris. Maar het beeld dat leerlingen hebben van techniek is beperkt. Daarom slaan De TechNetkring Drachten, een samenwerkingsverband van scholen en ondernemers de handen ineen: het enthousiasmeren van jongeren voor een loopbaan in de techniek.

Beleef het modern bouwen met Jorritsma Bouw
Een van de meest efficiënte moderne bouwmethodieken is BIM, het Bouw Informatie Model. Om de scholieren een idee te geven wat deze slimme manier van bouwen inhoudt en hoe het in zijn werk gaat, geven wij hier tekst en uitleg over. Middels een leuke praktijkopdracht krijgen de scholieren de kans om dit zelf te ervaren.

Ook energieneutraal bouwen is in onze ogen een belangrijk aspect in de maatschappij en bouwsector. Daarom bespreken we uitgebreid het onderwerp ‘luchtdicht bouwen’. We laten ook met betrekking tot dit onderwerp de scholieren een praktijkopdracht uitvoeren. De aanwezige testomgeving biedt de mogelijkheid om op een veilige manier kennis te maken met luchtdicht bouwen. Door rook te verspreiden gaan de scholieren onderzoeken waar de lekken zitten. Vervolgens mogen ze deze lekken onder onze begeleiding dichtmaken.

Naast deze educatieve opdrachten hebben we ook een winactie. Samen met de scholieren zullen we letterlijk spijkers met koppen slaan. De winnaar van dit spel krijgt een blasting brick cadeau.