Jorritsma Bouw creëert moderne appartementen in oud pand LC

Daar waar ooit journalisten van de Leeuwarder Courant het laatste nieuws schreven, creëert Jorritsma in opdracht van Elkien 16 moderne appartementen. Het project omvat de renovatie en herbestemming van een voormalig kantoorpand aan de Voorstreek in Leeuwarden.

Transformatie historisch pand

Jorritsma Bouw wendt zijn expertise aan om het oude, in verval geraakte pand te transformeren tot 16 moderne appartementen. Al in 2009 kreeg het kantoorpand in het centrum van Leeuwarden zijn nieuwe bestemming: wonen. Het pand was aangekocht door Stadsherstel, de instelling die zich inzet voor het behoud van het historische karakter van Leeuwarden.

In Elkien vond Stadsherstel een geschikte partij om verpaupering van de binnenstad mee tegen te gaan. Elkien schakelde op haar beurt Jorritsma in: “Vanwege de expertise op het gebied van binnenstedelijk bouwen”, aldus projectleider Johan van Delden. “Binnenstedelijk bouwen levert de nodige uitdagingen op. Voor dit project hadden we dus een bouwer met de juiste kennis en ervaring nodig. Jorritsma heeft dat.”

Laagste inschrijver aanbesteding

Niet alleen kennis en ervaring gaf de doorslag. Bij de aanbesteding was Jorritsma ook nog eens de laagste inschrijver. “Het meest compleet voor het minste geld”, vat Van Delden samen. Op 1 april klinkt het startsein. November 2012 is de oplevering. “Op papier een prima planning, maar we houden een slag om de arm.” Het project is vanwege zijn historische karaker project prestigieus te noemen. Verrassingen sluiten we niet uit.”

Deskundig bouwteam

Om eventuele ‘verrassingen’ het hoofd te bieden, is er een bouwteam opgericht. Zo maakt Elkien optimaal gebruik van de deskundigheid van Jorritsma Bouw. “Wij weten dat Jorritsma een partij is die haar tanden in haar projecten zet. Ook dát zien wij als een groot voordeel”, besluit Elkien-projectleider Johan van Delden.

Aan de Voorstreek in Leeuwarden, hartje centrum, worden 16 appartementen gerealiseerd. Deze zijn verschillend van indeling en afmeting. De appartementen hebben een gunstige ligging en goede woonkwaliteit. Het project wordt in opdracht van Elkien voor de sociale huursector ontwikkeld. Het ontwerp is van Achterbosch Architectuur.

bron; www.halloleeuwarden.nl