Jorritsma Bouw steunt zeiltalenten op weg naar
Olympische Spelen 2024

 

Jorritsma Bouw tekende dinsdag 17 januari jl. nabij haar project de 28 strandappartementen te Workum  een sponsorovereenkomst met het Narca 17 zeilteam gevormd door Laila van der Meer en Bjarne Bouwer. Het bouwbedrijf uit Bolsward heeft zich voor twee jaar verbonden aan de sporters die momenteel hard trainen voor een ticket naar de Olympische spelen 2024 van Parijs. „Mede hierdoor kunnen wij ons in de aanloop naar de Olympische Spelen fulltime bezighouden met zeilen”, verteld Bjarne. „Ja, we zijn echt superblij met deze extra ondersteuning”, vult Laila aan.

Namens Jorritsma tekende algemeen directeur Wybe Iedema de overeenkomst. Wybe is onder de indruk van de ambitie van de jonge zeilers om tijdens de Olympische Spelen eremetaal te behalen. „Hoewel ons bouwbedrijf al 142 jaar bestaat, zijn ook wij nog altijd jong van geest en ambitieus. Daarom sluiten wij ons graag aan bij deze getalenteerde jonge sporters. Zeilen is bovendien een sport die prima past in het duurzaamheidsbeleid van ons bedrijf.” Aan Bram Pasma de eer om na de ondertekening de champagne te ontkurken. Als topzeiler en college bij Jorritsma was hij vanzelfsprekend betrokken bij de sponsordeal.

Van der Meer en Bouwer werden in 2022 afgetekend wereldkampioen in de foilende catamaranklasse Nacra 17 (tot 23 jaar). Het tweetal won alle 14 wedstrijden op het Gardameer in Italië en liet de concurrentie daarmee ver achter zich. Inmiddels maken ze deel uit van het wedstrijdveld voor senioren. De Nacra 17 is één van de meest spectaculaire disciplines op de Olympische Spelen. De catamarans zweven over het water, tegenwoordig zowel aan de wind als voor de wind, met snelheden van rond de 40 kilometer per uur.

De route richting de Olympische Spelen is inmiddels volledig uitgestippeld. Daarin zitten ook een aantal wedstrijden in Nederland, waaronder het WK dat dit jaar welke van 10 tot 20 augustus voor de kust van Scheveningen plaatsvindt. Deze wedstrijd dient tevens als kwalificatie voor de Olympische spelen van 2024 in Parijs!