9

Voor zorginstelling Philadelphia realiseert Jorritsma Bouw in Sneek (Marsdiep/Breewijd) een gebouw met 48 zorgappartementen voor mensen met een verstandelijke beperking. De afbouwwerkzaamheden zijn in volle gang.

Van boven naar beneden
Op de eerste verdieping is de afbouw het verst gevorderd. Deze verdieping pakken we als eerste aan. We werken ons als het ware ‘het gebouw uit’. Dat voorkomt dat we nog met veel mensen en materiaal door de ruimtes moeten die klaar zijn en verkleint dus de kans op beschadigingen. De afbouwers pakken het werk vleugel voor vleugel aan. Tegelzetters en stukadoors hebben hun werkzaamheden bijna afgerond. De dekvloeren liggen erin en de spackspuiter is begonnen met het spuiten van de plafonds. Als dit klaar is, kunnen keukenbouwers en vloerenleggers aan de slag. Buitenom wordt de laatste vleugel gemetseld en de gevelbeplating gemonteerd.

Zorgvuldig plannen
We hebben een zorgvuldige planning gemaakt, waardoor de diverse partijen elkaar zo weinig mogelijk voor de voeten lopen. Dit draagt bij aan een voorspoedig verloop van het project. We liggen met de werkzaamheden goed schema en zullen voor de bouwvak kunnen opleveren.

Kijkmoment op de bouw
Op 6 april konden toekomstige bewoners en hun familie, personeel van Philadelphia, buurtbewoners en andere belangstellenden een kijkje komen nemen. Ze konden de dagbestedingsruimte en appartementen op de benedenverdieping bekijken. Ook werd er informatie gegeven over de tuin en parkeergelegenheden. Er kwamen zo’n 125 bezoekers langs. Zij waren zeer enthousiast over het gebouw en hoe het hele plan straks wordt opgeleverd.