0

Update productielocatie Hochwald, Bolsward

Hochwald Foods Nederland b.v. verwerkt melk en brengt dit met een zo hoog mogelijke toegevoegde waarde op de markt. Hochwald wil op zijn productielocatie in Bolsward de productie uitbreiden. Jorritsma Bouw is als  partij uitgenodigd om een masterplan te maken voor de update van bouwkundige en logistieke aspecten van alle fabrieksonderdelen. Het plan omvat de huidige en toekomstige uitbreidingen.

Voor dit brownfieldproject (bouwen op bestaande locatie) hebben we een programma van eisen opgesteld waarbij prijzen en kwaliteit steeds worden getoetst aan het masterplan. Het wordt in onderdelen opgezet: een uitvoeringsplan, een risicoplan en een logistiek plan. Daarin zijn o.a. opgenomen: prijzen, management en engineering. We werken met open begrotingen (clean & mean), waarbij wederzijds vertrouwen en transparantie de basis zijn. In dit kader laten we op eigen voorstel alle financiële plannen toetsen door externe kostendeskundigen.

We hebben tijd gestoken in het voortraject en gingen uitgebreid de dialoog aan met de procestechnologen van Hochwald en adviseurs van Het4kant. Onze ervaring is dat goede voorbereiding leidt tot een kortere bouwtijd. We werken efficiënt, met een voorbereiding tot op het kleinste detail. Zo zorgen we gezamenlijk voor een geoptimaliseerd bouwproces.

De uitbreiding van een melkafvullijn in de fabriek maakt deel uit van dit masterplan. Er komen nieuwe vul- en verpakkingsmachines, oude apparatuur wordt verwijderd en de fabriek wordt verbouwd. Tijdens de werkzaamheden blijft de fabriek operationeel. Middels interfacemanagement zijn een zorgvuldige planning, uitgekiende logistiek en hygiënisch werken (foodsafe) gewaarborgd. Die stemmen we af met de productieafdeling van Hochwald, om ervoor te zorgen dat we hun productieproces niet verstoren.