Glansrijk geslaagd

Met een meerjarenprognose kom je nooit voor vervelende verrassingen te staan

Albert de Vries is de man met het meerjarenplan. Dat was al zijn verantwoordelijkheid toen hij nog bij de gemeente Dokkum werkte, waar hij een scherp oog hield op alles van gemeentelijke gebouwen tot walbeschoeiing. Sinds 2018 is hij bij Jorritsma degene die bij grote én kleine spelers in de industrie langs gaat om een onderhoudsplan op te stellen en daar een budget aan te knopen. De unieke kwaliteit van Albert: hij heeft ervaring als opdrachtgéver en als opdrachtnémer.

“Ik zeg wel eens: een ruwe diamant moet worden gepolijst om de facetten te kunnen zien. Die facetten, dat kan een stukje advisering zijn, een verzoek voor een energielabel, inzicht in onderhoudsrisico’s of gewoon een degelijke begroting. Wij zorgen ervoor dat die facetten gepolijst worden, zodat je als gebouweigenaar een kristalhelder beeld hebt van de staat van je vastgoed. Dat is de kracht van Vastgoed Diamant.

Ad-hoc problemen zijn de ergste. Neem nou een lekkend dak. Dat kan je wel steeds weer repareren, maar er komt een moment dat reparatie alleen niet meer voldoet. En een dak van een paar duizend vierkante meter vervangen…dat loopt nogal in de papieren. Met een meerjarenprognose weet je precies welk bedrag je nú moet reserveren om over een paar jaar niet voor verrassingen te komen staan.

Vaak is de oplevering van een pand slechts het begin van het verhaal. Om een voorbeeld te geven: voor een zuivelfabrikant hebben wij een pekelruimte gebouwd. Al dat zout heeft nogal een weerslag op de staat van de ruimte. Wij zorgen voor stelselmatige onderhoud, zodat zij nergens last van hebben. Als er iets mis is, loggen ze dat in een portal en kunnen wij ermee aan de slag, en zij krijgen keurig vier keer per jaar een overzichtelijke factuur in plaats van allemaal losse bonnetjes van onderaannemers. Zo maak je iedereen gelukkig.

Klik hier voor meer informatie over de vastgoed diamant!