Nieuwbouw 29 stadswoningen Europakwartier Almere Poort (Anno 2012) – Start bouw

De heer Ghandie Mungra gaf op maandag 4 maart het startsein voor de bouw van 29 ruime stadswoningen te Almere Poort. Samen met enkele toekomstige bewoners werd de eerste paal op traditionele wijze met een houten stelling de grond ingeslagen

Achtergrond:

In het Nieuwe stadsdeel van de gemeente Almere, Almere Poort, worden 29 mooie appartementen gebouwd met een grootte van ca. 50 vierkante meter. Ze liggen aan een fraaie gracht met een royale groenpartij aan de overkant.

Deze ligging heeft de architect geïnspireerd tot het maken van een ontwerp dat gebaseerd is op het traditionele grachtenpand. U ziet hier hoge, diepliggende ramen in een afwisselend gevelpatroon met mooie geveldetails zoals Franse balkons. Door het bijzondere metselwerk in verschillende tinten antraciet, lichtgrijs en wit wordt het beeld van een individueel grachtenpand versterkt. Een ruime, lichte gemeenschappelijke entreehal geeft toegang tot de appartementen op de begane grond en de 1e en 2e verdieping. Er is ook een gemeenschappelijke berging van ca. 60 vierkante meter en voor 21 woningen is er een eigen parkeerplaats op het binnenterrein.

De verkoop van de woningen verloopt voorspoedig. Op dit moment is meer dan 80% van de woningen verkocht. Voor meer informatie en beschikbaarheid kan contact opgenomen worden met de heer Ghandie Mungra, directeur van Optiemaal BV en Dameyon BV. Hij heeft zich ingespannen om samen met Jorritsma Bouw en BDG Architecten dit project te kunnen realiseren.

http://www.almerepoort-europakwartier.nl/