Projecten

Wellantcollege, Naarden

Opdrachtgever: Wellantcollege
Plaats: Naarden

In opdracht van het Wellantcollege in Naarden gaat Jorritsma Bouw in samenwerking met Team4 Architecten, constructeursbureau ABT Wassenaar, Noorman Bouw- en Milieuadvies en Blokzijl TCL Installatietechniek de nieuwbouw van hun nieuwe duurzame school realiseren. Een mooi Design en Build (UAV-GC) traject waarbij wij ontwerp en techniek hebben verenigd met een realistisch budget.

Sloopfase
We slopen in een bebouwde omgeving en dichtbij het oude schoolgebouw van het Wellantcollege. Daarom hebben we vooraf een doordacht sloopplan opgesteld, waarbij we ook stofvrij werken. In overleg met de schoolleiding hebben we sloopwerkzaamheden en transport afgestemd op proefwerk- en tentamen-/examenrooster. Geluidsoverlast van sloopmachines en vrachtwagens die af en aan rijden om het puin weg te brengen hebben we op deze manier geminimaliseerd.

Circulair bouwen
We hebben het huidige gebouw onderzocht op materialen die we konden hergebruiken. De stenen en het beton van het casco worden hergebruikt voor de bouwweg en dienen als fundatie voor de bestrating. Helaas waren de kozijnen niet geschikt voor hergebruik omdat er asbest aanwezig is.