0

Kunststofsorteerinstallatie (KSI), Heerenveen

Jorritsma Bouw gaat voor Omrin, HVC en Midwaste een nieuwe kunststofsorteerinstallatie (KSI) bouwen op het terrein Ecopark De Wierde in Heerenveen. We kregen een uitnodiging om ons in te schrijven voor de Europese aanbesteding met voorselectie. Aan de hand van EMVI en het voorlopige ontwerp hebben wij een aanbieding gemaakt. De opdracht is ons gegund op basis van prijs, plan van aanpak en communicatie.

3D ontwerp
Samen met Engie – installateur – en Stadler zijn we aan de slag gegaan om de voorlopige ontwerpen verder uit te werken en te optimaliseren. Door een goede samenwerking kregen onze partners alle ruimte om hun aandeel te leveren. Het resultaat hiervan was een definitief ontwerp met onder andere meer ruimte in het budget, planning en aanpak.

Communicatie en planning
We leiden dit complexe bouwproject in goede banen op basis van raakvlakkenmanagement, waarmee we de kans op risico’s aanzienlijk verkleinen. Binnen dit project communiceren we met veel verschillende partijen en werken we met harde deadlines. Om een goede fasering en afstemming in de samenwerking te realiseren werken we met een strak gegevensbehoefteschema.