9

Jorritsma Bouw realiseert voor woningcorporatie Elkien samen met Bouwgroep Dijkstra Draisma een woningbouwproject in Schieringen-Zuid in Leeuwarden. In deze ketensamenwerking worden in drie fases in totaal 92 appartementen en 58 grondgebonden woningen gebouwd.

Op hoogte
In deze tweede fase is het casco van de flat van elf verdiepingen gereed; de flat is middels ‘tunnelen’ op hoogte gebracht. De dakbedekking is aangebracht en de afbouw is begonnen. Eind november kan het flatgebouw worden opgeleverd. Vooral vanwege de bewoners is opsplitsing in drie fases belangrijk; we zorgen ervoor dat deze mensen tijdens de werkzaamheden prettig en veilig onderdak zijn.

Ontzorgd verhuizen
We werken op basis van RGS, resultaatgericht samenwerken. We leveren met elkaar een prestatie en proberen samen de beste oplossingen te vinden. We proberen deze tweede fase zo naadloos mogelijk te laten overgaan in de derde fase, zodat er geen pauze in de bouw ontstaat. In de afgelopen periode is er veel aandacht geweest voor de afstemming tussen ons (Jorritsma Bouw en onze bouwpartner Bouwgroep Dijkstra Draisma) en Elkien met betrekking tot de huurders.

Op de plaats waar fase 3 straks wordt gebouwd, bevindt zich nog een bewoonde flat. De huurders moeten elders onder dak voordat deze flat gesloopt kan worden. De 63 flatappartementen en 14 grondgebonden woningen trekken we naar voren, zodat de mensen uit de bestaande flats sneller kunnen verhuizen. De toekomstige bewoners van de appartementen kunnen we tijdelijk onderbrengen in een leegstaande flat van Elkien, die we voor dat doel helemaal opknappen. De bewoners worden ‘ontzorgd verhuisd’, wat betekent dat we alles rondom de verhuizingen voor hen regelen.

Enquête
Het contact met de bewoners loopt in dit stadium vooral via Elkien. Een aantal maanden nadat men verhuisd is, sturen wij alle bewoners een enquête. Daarin kunnen zij aangeven of er nog dingen veranderd of verbeterd moeten worden. Een stukje service richting bewoners, en voor ons een efficiënte manier om eventuele opleverpunten in een kort tijdsbestek af te handelen.