Over ons

SINDS 1880 DE BOUW MEESTER

De oorsprong van ons bedrijf ligt in 1880, toen Johannes Jorritsma in een grachtenpand midden in Bolsward Bouwbedrijf Jorritsma oprichtte. Een halve eeuw lang beperkte Jorritsma zich tot onderhoudswerkzaamheden. Eind jaren twintig van de vorige eeuw kreeg Jorritsma Bouw zijn eerste opdracht voor een nieuwbouwproject. Sindsdien volgden er vele en uiteenlopende nieuwbouwprojecten voor utiliteits- en woningbouw.

Expansie
Kort na de Tweede Wereldoorlog deed Jorritsma een belangrijke stap richting de toekomst. Als gevolg van de wederopbouw dienden zich grote projecten aan. Tijdens deze expansieve fase zette Jorritsma regelmatig grote aantallen arbeiders in om aan de vraag te kunnen voldoen. Vanaf 1955 gebruikt Jorritsma Bouw de nog steeds gebezigde slogan: ‘Hwat bûge kin sil net brekke’, letterlijk ‘Wat buigt zal niet breken’. Een slogan die de flexibiliteit van het bouwbedrijf benadrukt. En het vermogen om zich aan te passen aan een veranderende markt.

De focus van het bouwbedrijf richt zich op kansen en op groei op de lange termijn. In de periode tussen 1970 en 1990 breidde Jorritsma Bouw uit met drie vestigingen: Drachten, Almere en Groningen. Dankzij deze strategische groei neemt het familiebedrijf tot op heden in Noord-Nederland een leidende positie in. Sinds het begin van deze eeuw richt Jorritsma Bouw zich meer en meer op partnerschap en continuïteit en wat minder op groei.

Expansie
In oktober 2015 vierde Jorritsma Bouw samen met ruim tweehonderd medewerkers het 135-jarig jubileum. Het bouwbedrijf kan bogen op een schat aan ervaring, gelijktijdig richten wij ons op de toekomst. We willen nog meer dan voorheen een kenniscentrum zijn voor de opdrachtgever. Door middel van Resultaat Gericht Samenwerken zorgen wij dat onze opdrachtgevers nog meer gebruik kunnen maken van onze expertises.