Overeenkomst Arrivaterrein Bolsward ondertekend

Namens Arriva, gemeente en Jorcom wordt de overeenkomst ondertekend door Anne Hettinga, wethouder Gea Akkerman en Hans Jorritsma.
 
Bolsward – Woensdag 18 juli hebben gemeente Súdwest-Fryslân, Jorcom BV Planontwikkeling en Arriva Beheer NV de exploitatieovereenkomst herontwikkeling Arrivaterrein Bolsward ondertekend. Hiermee kunnen de werkzaamheden op deze locatie beginnen. Er wordt gestart met de sanering van het huidige busstation. Aan de westkant van het terrein wordt een tijdelijk busstation aangelegd.

Daarna wordt begonnen met de bouw van een appartementencomplex, inclusief supermarkt en commerciële ruimten. Hiermee krijgt het Arrivaterrein een nieuwe stedenbouwkundige invulling. De entree van de binnenstad van Bolsward wordt opgewaardeerd, de extra parkeercapaciteit draagt zorg voor een verder autoluw worden van de binnenstad en een betere parkeerregeling voor de sportvelden.

Het tijdelijke busstation wordt voor een periode van circa anderhalf jaar aangelegd. Na deze periode zal er elders een permanent busstation aangelegd moeten zijn. Hiervoor is de gemeente in overleg met de provincie Fryslân. Het appartementencomplex bestaat uit 27 huur- en 12 koopappartementen. Op de begane grond komt een Aldi supermarkt en twee commerciële ruimtes waarin geen detailhandel wordt toegestaan.

bron; www.grootsneek.nl