12 woningen, Eelde

Als ketenpartner van Vazet bouwen we in Eelde 12 comfortabele, levensloopbestendige woningen in het plan ‘Thuis in Eelde’. We realiseren twee types woningen, die ruimtelijk gelegen zijn rondom een groen hofje achter de Schoollaan in Eelde. Een gewild project, want alle woningen zijn al verkocht. De royale twee-onder-een-kappers hebben een eigen parkeerplaats. Alle functies bevinden zich op één woonlaag. Met duurzame materialen creëren we onderhoudsarme, energiezuinige woningen met een vriendelijke uitstraling. De bouw is inmiddels zover gevorderd dat de vloeren erin liggen.

Levensloopbestendig
Bij deze levensloopbestendige woningen bevinden alle functies – woonkamer, keuken, twee slaapkamers, badkamer – zich op de begane grond. De accenten in het rode en zandkleurige metselwerk zorgen voor een gevarieerd gevelbeeld. De kozijnen zijn uitgevoerd in kunststof en worden voorzien van triple beglazing. De woningen kunnen op verschillende manieren worden uitgebouwd, al naar gelang de wensen van de koper. Zo kunnen onder meer de woonkamer en een van de slaapkamers worden uitgebouwd. De berging en de badkamer kunnen allebei worden vergroot. Kopers kunnen kiezen voor een Solatube lichtkoepel en voor openslaande deuren.

Zeer energiezuinig
De woningen worden volgens de nieuwe regelgeving zonder gasaansluiting uitgevoerd. Ze worden verwarmd door een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming in de gehele woning. Samen met met de uitstekende isolatie zorgt dit voor een comfortabel binnenklimaat. Een ventilatiesysteem met warmteterugwinning regelt frisse en gezonde lucht, zonder dat het tocht in huis. Dankzij de uitstekende isolatiewaarden is het energieverbruik zó laag (energielabel A), dat er slechts één zonnepaneel nodig is. Op verzoek van de kopers kunnen er echter meerdere panelen worden geplaatst.