32 woningen Kempenaerstraat, Sint Annaparochie

  • Wonen Noordwest Friesland
  • WONEN
  • Nieuwbouw
  • Design en build
  • Sint Annaparochie

Wonen Noordwest Friesland selecteerde ons door onze presentatie over visie en ervaring met Design en Build voor een EMVI-traject van 16 eengezinswoningen en 16 levensloop bestendige woningen te bouwen in Sint Annaparochie. Inzendingen werden beoordeeld op product, bouwproces en prijs.

We zijn de dialoog aangegaan met onze opdrachtgever. Door goed te luisteren en ons te verplaatsen in situatie en omgeving kon ons Design & Build-team bestaande uit Jorritsma Bouw, VMEZ en Damstra Installaties maatwerk leveren. Uiteraard afgestemd op het programma van eisen.

Op de onderdelen prijs en bouwproces hadden wij een score die gemiddeld was met die van andere DB-teams. Wij scoorden het hoogst op architectuur en materiaalkeuze. Ons DB-team heeft gekeken naar de omgeving, bestaande bebouwing en naar het verbeteren van de leefomgeving. Gezamenlijk zorgden we ervoor dat ontwerp, functionaliteit van woonoppervlakte en prijs bij elkaar bleven.

In de materiaalkeuze was onze ervaring met onderhoud en beheer een groot voordeel. Door in het ontwerp geen onderhoudsgevoelige materialen te kiezen, zijn er lage onderhoudskosten. Na de bouwvakantie gaan we starten met de realisatie van dit project.