Voor twee Collectief Particulier Opdrachtgeverschap-besturen (CPO) gaat Jorritsma Bouw in Oosterwold (gemeente Almere) 35 woningen bouwen. Voor EcoMeerHof gaat het om dertig woningen, voor EcoBoomHof om vijf. De huizen worden gebouwd onder de garantie van Woningborg. Een bijzonder bouw- en communicatieproject waarbij wij indirect te maken hebben met 35 opdrachtgevers en 35 begrotingen.

Jos Abbo Architect heeft alle woningen ontworpen. Jos Abbo zelf is ons aanspreekpunt en vanuit het bestuur verantwoordelijk als directievoerder en kopersbegeleider. Wij kregen een uitnodiging op grond van onze ervaring en werkwijze bij eerdere bouwwerken die wij in samenwerking met Jos Abbo realiseerden. Wij konden een scherpe aanbieding doen op basis van een slimme inkoop met ketenpartners en dankzij onze eigen ervaringen met ontwikkelen. Resultaat: de opdracht werd ons gegund door deze (nieuwe) opdrachtgevers.

Bewoner = projectontwikkelaar
Er is eenheid in de typologie van de woningen, maar de gevels en binnenzijde van iedere woning zijn uniek. CPO is een mooie manier voor een particulier om een individuele woning te bouwen die voldoet aan zijn eigen specifieke wensen. Alle toekomstige bewoners zijn zelf projectontwikkelaar en krijgen een woning op maat.

Duurzame woning
De isolatie van de woning is optimaal, de puien zijn voorzien van warmte- en geluidswerende triple beglazing. Verwarming en warm water worden verkregen middels een energiezuinige lucht-water-warmtewisselaar en slimme ventilatietechniek. Additioneel zorgen zonnepanelen op het dak voor een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van omstreeks nul. De woningen zijn daarmee per saldo energieneutraal en hun bewoners zijn minimaal afhankelijk van het nutsbedrijf.