54 appartementen, Dronten

  • Oost Flevoland Woondiensten
  • WONEN
  • Nieuwbouw
  • Dronten

Een stevige fundatie vormt de basis voor de twee appartementencomplexen met in totaal 54 huurappartementen, bedoeld voor 55-plussers in Dronten. Jorritsma Bouw heeft veel ervaring met bouwen voor deze doelgroep. Door hen een passende woning te bieden, komen er eengezinswoningen vrij voor grotere gezinnen. Daarmee dragen we letterlijk en figuurlijk ons steentje bij aan het vitaal houden van de woningmarkt van Dronten.

Bij Jorritsma Bouw zit kwaliteit in het DNA. We zetten in op een hoog kwaliteitsniveau. Daarnaast vinden we persoonlijk contact belangrijk. Niet alleen met onze opdrachtgever Oost Flevoland Woondiensten (OFW), maar ook met andere belanghebbenden. Wij hanteren bij Jorritsma Bouw niet voor niets de slogan ‘De bouw meester’: wij werken met elkaar aan een mooi eindresultaat, met vertrouwen, openheid en transparante communicatie als sleutelwoorden. We bouwen als ‘beste buur’ met zorg voor de omgeving. Helaas moeten we vanwege Covid-19 tijdelijk terughoudend zijn in het woord van belangstellenden op de bouw zelf. Ook voor onszelf zoeken we oplossingen: om het aantal contactmomenten te beperken, organiseren we bouwvergaderingen via een videoverbinding.

  • Oost Flevoland Woondiensten
  • WONEN
  • Dronten

Energiezuinig
De 55-pluswoningen zijn allemaal voorzien van een of twee slaapkamers. Ze krijgen een berging op de begane grond en worden gasloos opgeleverd. De isolatiewaarde van de gevels is verhoogd, wat bijdraagt ​​aan de energiezuinigheid van het gebouw. Het opwekken van energie gebeurt via zonnepanelen. OFW houdt met deze nieuwe complexen de doorstroom van woningen op gang. Wanneer 55-plussers naar deze woningen verhuizen, komen er meer woningen vrij voor jongeren, is de gedachte. Wij bouwen de appartementen in het centrum van Dronten, wat betekent dat er veel voorzieningen in de buurt zijn.

Esthetiek
De patronen in de gevel, met het metselwerk dat op sommige plekken lichter oogt, geven het gebouw een eigenzinnig karakter. De uitkragende stenen zorgen voor contrast. Esthetische ideeën van de architect die vroegtijdig voorbereid en die wij qua maatvoering hebben afgestemd met alle partijen. Elke bouwlaag realiseren we in 16 dagen; hierbij maken we een opsplitsing in het storten van de vloer en het zetten van de kalkzandsteen muren. De ruwbouw neemt in totaal ongeveer een half jaar in beslag. Dankzij een goed plan van aanpak wordt de doordachte planning tot op de dag gehaald. En we weten dat wanneer het tempo wordt gehaald, zowel werkplezier als kwaliteit verbeteren.

Omgevingsmanagement
De omwonenden van de bouwlocatie houden we op de hoogte van de geplande werkzaamheden. De overlast voor de buurt is beheersbaar. Het bouwverkeer verdwijnt al snel het terrein op. Parkeren doen we op ruime locaties buiten het bouwterrein. De aparte aanvoerroute zorgt ervoor dat we niemand in de weg zitten. De bouwplaats is wel behoorlijk krap. Daarom laten we materialen zoveel mogelijk just-in-time leveren. Logistiek vergt dat de nodige organisatie en afstemming, maar wij hebben de ervaring om dat goed te managen. Afstemming is hier de sleutel tot succes. Daardoor ontstaat een vertrouwen en een goede samenwerking. Ook de inrichting van de bouworganisatie, een duidelijke planning en duidelijkheid over risico’s en besluitvorming bij. ‘Wat bûge kin sil net brekke’, zeggen we in het Fries. Oftewel: wij zijn flexibel en denken voor de volle 100% mee. Openheid van zaken zorgt voor een oplossingsgericht resultaat.