Dakkapel en creëren van een slaapkamer, Lelystad

  • Particulier
  • SERVICE, WONEN
  • Onderhoud
  • Lelystad

In slechts zes dagen tijd kon Jorritsma Bouw op de Wedderborg in Lelystad een dakkapel inclusief slaapkamerverbouwing op de zolder opleveren.

 

 

  • Particulier
  • SERVICE, WONEN
  • Lelystad

Dakkapel
Op zolder hebben we een slaapkamer gecreëerd door tussenwanden te plaatsen. Deze zijn met behulp van metal stud profielen gemaakt. Ze zijn voorzien van isolatie, tweezijdig met gips bekleed en vlak en sausklaar afgewerkt. Op de slaapkamer plaatsten we een knieschot ter breedte van de dakkapel. Het schot is voorzien van twee schuifdeuren. Installatietechnisch zijn er een extra groep, een wandcontactdoos en verlichting aangebracht. Om de dakkapel te kunnen plaatsen hebben we een deel van het dakelement verwijderd en de constructie gewijzigd. De daksporen worden weer opgevangen door middel van een gording.

De wensen van de klant
Voor en tijdens de bouw hebben we met de klant zijn wensen besproken. Zo is er bij het uitzetten van de wand rekening gehouden met het feit dat er een wasmachine naar beneden en naar boven moet kunnen worden gebracht. De afmetingen van het kozijn van de dakkapel hebben we zó gekozen, dat één tussenstijl breed genoeg is om de tussenwand mooi op aan te laten sluiten.

Duurzame producten
Het werken met duurzame producten is een trend. Voor de dakkapel hebben we onder andere gebruik gemaakt van een rockpanel boeideel en een loodvervanger. Het aanzicht van de dakkapel moest gelijk zijn aan andere dakkapellen in de straat. Dat beperkte ons enigszins in het aandragen van alternatieve materiaalkeuzes.

Nazorg
Daarmee konden wij de bewoners met een mooie verbouwing zeer tevreden achterlaten. De installatietechnische werkzaamheden zijn uitgevoerd door Looman Installaties. Het stucwerk deed Van Ginkel uit Ens.