Projecten

De Heus, Sneek

De Heus Voeders B.V. in Sneek heeft ons gevraagd om de serverruimte te vernieuwen en 100% muisdicht en brandwerend te maken. De serverruimte is het zenuwcentrum van de fabriek. De brandveiligheidsaanpak is anders omdat met water blussen niet geschikt is vanwege de schade die dit aanricht. Daarom is er blusgas in deze ruimte. De leidingen hiervoor zijn onder het brandwerende plafond gemaakt.

Werkzaamheden
De oude situatie had meerdere muren. Deze zijn weggebroken, zodat er een grote ruimte ontstond. Gaten in de gemetselde muren zijn met cement stucmortel dichtgemaakt. Vervolgens is de muur gestukt en is het brandwerende plafond er in gezet. Gaten in een andere ondergrond zijn met plaatmateriaal dichtgemaakt. Al het nieuwe installatiewerk in de serverruimte is op de muur bevestigd.

De computervloer is verhoogd en staat op pootjes. Het rasterwerk hiervoor is op maat gemaakt zodat de bekabeling door de installateur onder de vloerruimte gelegd kon worden. Op dit rasterwerk zijn tegels geplaatst. Doordat de kabels in de ruimte onder de vloer liggen, kunnen gemakkelijk de kabels van onder de serverkasten in. Vervolgens zijn ook op meerdere andere plaatsen in de fabriek ruimtes muisdicht gemaakt.

Going on concern
Omdat de serverruimte een aparte, al leeggehaalde ruimte was, konden alle werkzaamheden hier in plaats vinden. Hierdoor was er geen overlast en konden de werkzaamheden in de fabriek feilloos doorgaan.