Gezinshuis, Idaerd

  • Particulier
  • SERVICE, WONEN
  • Onderhoud
  • Idaerd

In Idaerd vind je het Gezinshuis. Dit huis is bedoeld om kinderen met een beperking in een beschermde omgeving te kunnen laten opgroeien. Dit gebeurt in een kleinschalig gezinshuis en samen met huisdieren en begeleiders. Sinds 2010 is de familie actief als gezinshuisouders en sinds 2015 doen ze dit vanuit hun eigen huis in Idaerd. Vanaf augustus 2017 werken ze zelfstandig onder de organisatie Driestroom.

Creëren van een leefbare ruimte
Er is door de opdrachtgever gekozen om de garage om te gaan verbouwen, zodat hier nog een zelfstandige woonruimte zou ontstaan. Hiervoor heeft de opdrachtgever zelf de garage ontruimd en casco gemaakt. Voor het vervolg van de werkzaamheden heeft de opdrachtgever ons benaderd. Omdat dit een compleet nieuwe woonruimte moest worden, was er veel nieuw materiaal nodig.

  • Particulier
  • SERVICE, WONEN
  • Idaerd

De gevel aan de zijkant heeft nieuwe bekleding gekregen, er zijn nieuwe kozijnen en een nieuwe toegangsdeur in gekomen. De oude brede, garagedeuren zijn er uit gehaald en vervangen door een normale toegangsdeur voor een woning. Om een aparte douche- en toiletruimte te maken is er een wand tussen gezet. In het eerste plan zou de douche- en toiletruimte kleiner worden. Maar zoals op de tekening te zien is, is de muur over de gehele breedte van de ruimte geplaatst. De buitenwanden en het plafond zijn netjes afgewerkt en alles is goed geïsoleerd. Zo ook de vloer op de bestaande betonvloer. Achterin de ruimte is een nog een kleine berging en een vlizo trap naar boven, zodat er nog een goede toegang tot de cv is. De garage is nu omgetoverd tot een leefbare ruimte; een klein appartementje.

Ruimte voor iedereen
Omdat de verbouwing in de garage plaatsvond, is er geen overlast geweest in de woning zelf. De garage was leeg en daardoor was er ruimte om hier in te kunnen werken. Zo was er ruimte voor werken en bleef er ruimte voor de bewoners.