Groot onderhoud 10 woningen De Ee, Drachten

  • WoonFriesland
  • WONEN
  • Onderhoud
  • Drachten

Als onderhoudspartner van WoonFriesland verkregen we de opdracht voor groot onderhoud aan 10 woningen aan de Ee in Drachten. Het feit dat we eerdere projecten voor WoonFriesland naar tevredenheid realiseerden, sprak in ons voordeel. Bij dit project hadden we veel aandacht voor de communicatie met bewoners; er kwam veel op hen af. In de voorbereiding zijn we samen met de wijkconsulent van WoonFriesland bij bewoners op bezoek geweest om warme opnames te maken.

  • WoonFriesland
  • WONEN
  • Drachten

Dit om te bepalen bij welke woningen de keuken, douche en het toilet vervangen moesten worden. Deze gestandaardiseerde werkmethode heeft als voordeel dat een opdrachtgever weet wat de bouwkosten zijn en dat bewoners weten welke werkzaamheden wij gaan uitvoeren in hun woning. Naast de werkzaamheden aan keuken en sanitaire ruimtes hebben we de dakbedekking vervangen, metselwerk van de gevels hersteld en zowel spouw en als vloer nageïsoleerd. In 2019 worden de woningen bovendien nog van nieuwe isolerende beglazing voorzien.

Informatie en communicatie
Samen met de wooncorporatie hebben we de bewoners op de hoogte gesteld van de werkzaamheden aan hun huis. Zij konden tijdens de warme opnames hun keuze maken voor de keukens en tegels. Minimaal een week voor aanvang van de werkzaamheden gingen we bij ze op bezoek om de plannen nog eens goed door te spreken.

Rekening houden met de bewoners
Wij zijn te gast in het huis van iemand anders, daar stemmen we standaard onze werkwijze op af. Ook hier werkten we stofarm en hebben we de woningen steeds netjes achtergelaten. Bij het vervangen van het toilet zorgden we ervoor dat bewoners hier ’s avonds weer gebruik van konden maken. Tussentijds waren er voor bewoners tijdelijke douche- en toiletvoorzieningen aanwezig.

Onze aanpak leverde naast tevreden bewoners ook een tevreden opdrachtgever op. Evenals WoonFriesland kijken wij met een goed gevoel terug op dit mooie project.