Appartementencomplex Hessestate, Kollum

  • Vereniging van Eigenaars
  • SERVICE, WONEN
  • Onderhoud
  • Kollum

In opdracht van de Vereniging van Eigenaars realiseert Jorritsma Bouw de vervanging van de houten gevelbekleding van het appartementencomplex voor senioren in Kollum. Het gaat om een gebouw met 10 appartementen in twee bouwlagen. De appartementen die uit 1999 dateren krijgen een nieuwe onderhoudsvrije gevelbekleding. De bestaande gevelbekleding is gaan delamineren, de onderlinge houtlagen in de gevelplaat lieten los. Hierdoor beschermd de gevelplaat niet meer de achterliggende constructie tegen weersinvloeden waardoor vervolgschade kon optreden. De bewoners geven de voorkeur aan een onderhoudsarme gevelbekleding met de uitstraling van de oude gevelbekleding.

  • Vereniging van Eigenaars
  • SERVICE, WONEN
  • Kollum

De bewoners
Ons voorstel sloot naadloos aan bij de uitvraag van de opdrachtgever. Daarbij zijn onze expertise inbreng wat betreft duurzaamheid, bouwmethodiek en materialisering doorslaggevend geweest. Door goed te luisteren naar de uitvraag en alternatieven aan te dragen heeft Jorritsma Bouw de opdracht gekregen. De opdracht is ons gegund door het aanbieden van een totaal verhaal. Esthetisch en een goed bouwkundig advies maakt ons onderscheidend.

Werkzaamheden
Naast het vervangen van de gevelbekleding voorzien wij de appartementen van nieuw rachelwerk en nieuwe dampopen folie. Wij hebben de opdrachtgever geadviseerd de oude folie te verwijderen en deze te vervangen. Gekozen is voor duurzame gevelbeplating met een hout uitstraling.

Duurzaam en onderhoudsarm
Voor de gevelplaten hebben we gebruik gemaakt van Rockpanel Woods gevelplaten. Het materiaal is duurzaam, brandveilig en dimensiestabiel en heeft de uitstraling van hout. Ook zijn ze gemakkelijk te verwerken en hebben ze weinig onderhoud nodig. Duurzaamheid stond bij de renovatie voorop. Door de gezamenlijke afstemming, gehoor te geven aan te klant vertaalt in een doordacht plan hebben wij een mooi project opgeleverd met tevreden bewoners.