Kantoor KMC Chain, Heerenveen

KMC Chain Industrial CO., Ltd. is een fabrikant van rolkettingen wat in 1977 werd opgericht door Charles Wu. In 2011 was KMC Chain de grootste producent van fietskettingen ter wereld. KMC-kettingen worden gebruikt in de Tour de France door rijders zoals Gustav Larsson, de Zweedse tijdritkampioen. Onder hun eigen KMC-merk worden de kettingen gefabriceerd en verkocht, waaronder aan Shimano. Het hoofdkantoor is gevestigd in Taiwan en het Europese kantoor in Heerenveen. In 2018 heeft Jorritsma Bouw de begane grond al verbouwd. Dit betrof o.a. een nieuwe ontvangstruimte, keuken, kantoorruimte en trap. De volgende fase is de eerste etage van het kantoor.

Begane grond

Tijdens de eerste fase is de begane grond van het kantoor verbouwd. Hier is gezorgd voor een nieuwe ontvangstruimte met grote glazen schuifdeur, een nieuwe keuken, nieuwe vloerbedekking en een vergrote kantoorruimte. De bestaande open trap is omgevormd tot een vaste trap met kastruimte er onder. Een glazen systeemwand is opgeschoven zodat er meer kantoorruimte ontstond en de keuken is opgeschoven zodat er een grotere keuken kon worden geplaatst. Dit alles terwijl het kantoor gewoon in functie was. We hebben de werkoverlast zoveel mogelijk beperkt, waardoor er goed kon worden doorgewerkt. Het mooie aan dit project is dat de schuifdeur van de ontvangstruimte in dezelfde stijl is gemaakt dan de glazen systeemwand die al in het gebouw aanwezig was: van staal en in mat glas. Dit zorgt voor eenheid. Deze muur hebben we netjes kunnen omzetten. Alles is weer opgefrist: de kozijnen zijn net als de deur en muur ook antraciet en de deuren zijn wit in plaats van blauw.

Eerste etage

Aansluitend wordt de eerste etage van het kantoor aangepakt. De ronde glazen wand naast de trap gaat er helemaal uit. Het systeemplafond gaat er ook deels uit vanwege de bevestiging van de glazen wand aan het plafond. De nieuwe wand komt stijf om het trapgat heen, dit om meer ruimte op de eerste verdieping te creƫren. Er komt een nieuwe vloer voor de gehele verdieping; de natuurstenen tegels gaan er uit, waarna de vloer wordt uitgevlakt. Het blauw en geel komt te vervallen en maakt plaats voor neutrale kleuren. Een mooie uitdaging is dat de ronde wand langs het trapgat wordt gemaakt van buigbaar gips, dit moet goed passen. Het traphek moet mooi gaan aansluiten op deze wand.