Mitsubishi Turbocharger and Engine Europe, Almere

Mitsubishi Turbocharger and Engine Europe (MTEE) is een wereldwijde organisatie die in Almere turbo’s voor de Europese automotive-industrie produceert. Het groeiende bedrijf in Almere heeft zo’n zevenhonderd werknemers.

MTEE schreef voor drie partijen een aanbesteding uit op basis van bestek en tekeningen voor aanpassing van het bedrijfsgebouw en een uitbreiding van de testafdeling. Jorritsma Bouw won deze aanbesteding op prijs.

Werkzaamheden

Dit project betreft een in- en uitbreiding van de testafdeling en productieafdeling. Die blijven tijdens  het bouwtraject in gebruik. Van de bestaande bedrijfshal zullen we een stuk van het dak verwijderen, net als van de vloer. De hal wordt vervolgens opnieuw ingericht; er komt onder meer een nieuwe wand in het bestaande gebouw. Daarnaast bouwen we aan het bestaande gebouw een nieuw gedeelte waarin testcellen worden ondergebracht. De inrichting hiervan is in handen van een specialistisch bedrijf dat – net als de installateur – onder onze coördinatie valt.

Overlast beperken

Het bedrijfsgebouw bevindt zich aan de rand van een bedrijventerrein. Overlast voor de omgeving is dan ook niet aan de orde. MTEE maakt echter gebruik van zeer gevoelige hightechapparatuur. We moeten daarom bij de werkzaamheden zo min mogelijk trillingen veroorzaken. Daarom werken we met boorpalen in plaats van heipalen. We monitoren de trillingen met behulp van een trillingsmeter.